Συνταγές
Υπέροχα φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα ατσμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
600γρ.γαλα φρέσκο 300γρ.ηλιελαιο 3κ.σ.ζαχαρη 1.5 κ. σ. αλάτι 50γρ.φρεδκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξηρή.
Εκτέλεση
Από 2 αυγά τα ασπράδια. Τους κρόκους τους κρατάμε για το (αυγουλωμα) μαζί με 1 κ. σ. κρέμα γάλακτος η γάλα. 1.100 αλεύρι σκληρό αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε γ. ο. γ.
ΓΕΜΙΣΗ.
Ότι θέλουμε η αλμύρα η γλυκά. Εγώ έβαλα τυρί κρέμα γαλοπούλα αλλαντικο τυρί μοτσαρελα. Για Τα γλυκά μπορουμε να βαλουμε μαρμελάδα
Εκτέλεση:
Ζέσταινουμε το μισό γάλα να είναι χλιαρό το βαζουμε στον κάδο του μίξερ. Και βαζουμε την ζάχαρη και την μαγιά τα ανακάτευουμε να λιώσει η ζάχαρη και η μαγιά.
Έριξα τόσο αλεύρι που να καλύψει την επιφάνεια. Το αφήνω περίπου 30′.Μόλις βγει από πάνω ή μαγιά βάζω στον κάδο το ηλιέλαιο τα ασπράδια το αλάτι το αλεύρι. Και τα δουλεύουμε τόσο που όταν μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο σταματάμε το μίξερ.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε μέσα στο φούρνο. Όταν φούσκωσει το ξεφουσκωνουμε με λαδωμένα χέρια. Κοβουμε μπαλίτσες των 60 γραμμαριων. Τα γεμίζουμε.
Τα αφήνουμε να φούσκωσουν και χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα. Τα περνάμε και αν θέλουμε ρίχνουμε σουσαμακι.
Στα γλυκά μπορουμε να βαλουμε αμύγδαλο φιλέ. Τα ψήνουμε στους 170 C. Έως ότου ροδισουν. Και μετά τα απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.