Συνταγές
Η πιο εύκολη συνταγή για ατομικά τσουρεκάκια με κεφίρ είναι εδώ – σαν βαμβάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέελση συνταγής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ για 19 κομμάτια
250 γρ χλιαρό νερό
1 κ.σ ζάχαρη
50 γρ νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ λιωμένο βούτυρο
2 μεσαία αυγά
250ml κεφίρ (έβαλα ξινόγαλο)
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ μαχλέπι
1/2 κ.γ κακουλέ (κάρδαμο)
1/2 κ.γ αλάτι
2 βανιλίνες
200 γρ ζάχαρη (έβαλα 300γρ)
50 γρ ηλιέλαιο
Άλειμμα: 1 αυγό +1 κ.σ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε καλά την νωπή μαγιά. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανιλίνες και την ζάχαρη και χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι για τσουρέκι και το ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα μεσαία αυγά , το λιωμένο βούτυρο, το κεφίρ ,την μαγειρική σόδα ,το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά. Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Η ζύμη θα κολλάει στην αρχή και μόλις θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο σταδιακά. Μόλις βάλουμε όλο το ηλιέλαιο η ζύμη δεν θα κολλάει τόσο. Αφού κάνουμε τον φούρνο στόφα την βάζουμε μέσα σκεπασμένη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.
Μόλις γίνει διπλάσια την δουλεύουμε πάνω στον πάγκο για λίγο και έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αρχίζουμε ένα ένα να τα Δίνουμε σχήμα. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε να φουσκώσουν 1/2 ώρα.
Αλείφουμε με μείγμα από αυγό και 1 κτσ γάλα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-15 λεπτά στους 180°C και έπειτα τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Panagioti Papadaki”