Ξεχωριστα
Αφράτα, νόστιμα και μαστιχωτά τσουρεκάκια με κεφίρ σαν βαμβάκι – χωρίς μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι τόσο νόστιμα και αφράτα τα τσουρεκάκια με κεφίρ που θα τα φτιάχνετε συνέχεια..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
(γιά περίπου 19 κομμάτια)
250 γρ. χλιαρό νερό
1 κτσ. ζάχαρη
50 γρ. νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 μεσαία αυγά
250 γρ. κεφίρ
1 κτγ. μαγειρική σόδα
1 κτγ. μαχλέπι
1/2 κτγ. κακουλέ(κάρδαμο)
1/2 κτγ. αλάτι
2 βανιλίνες
200 γρ. ζάχαρη
2 γρ. μαστίχα
50 γρ. ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κτσ. γάλα
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την μαγιά και την ρίχνουμε στο μπωλ με το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε την 1 κτσ. ζάχαρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο multi τα μπαχαρικά, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο, τις βανιλίνες, και τα 200 γραμμάρια ζάχαρης. Χτυπάμε καλά και ενσωματώνουμε αυτό το μίγμα στο μπωλ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ, ρίχνουμε τα αυγά, το κεφίρ, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη σόδα και προσθέτουμε και τη μαγιά που φτιάξαμε στην αρχή της συνταγής. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε κατόπιν σε αυτό το μπωλ, λίγο περισσότερο από το μισό αλεύρι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε το μίγμα και σταδιακά ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Μετά από λίγο, ρίχνουμε στο μίγμα λίγο ηλιέλαιο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
Καλύπτουμε το μπωλ με τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 100 βαθμούς για 1 λεπτό και κατόπιν βάζουμε το μπωλ με τη ζύμη στο φούρνο. Το αφήνουμε για 1 έως 2 ώρες.
Μετά από αυτό το χρόνο, βγάζουμε το μπωλ από το φούρνο και αφού πασπαλίσουμε με αλεύρι τον πάγκο, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και δουλεύουμε για λίγο με τα χέρια μας. Την πλάθουμε σε μορφή μπάλας και την σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.
Κόβουμε κατόπιν την ζύμη σε κομμάτια των 100 γραμμαρίων τα οποία αφού τα τοποθετήσουμε στον πάγκο τα σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.
Ανοίγουμε τα κομμάτια αυτά της ζύμης σε μορφή φυτιλιού, τα αλευρώνουμε και τους δίνουμε το σχήμα που περιγράφεται στο βίντεο. Τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Αλείφουμε τα τσουρεκάκια με μίγμα από αυγό και γάλα, και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου από κάτω, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά στον αέρα. Μετά από τα 15 λεπτά, σκεπάζουμε τη λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 έως 15 λεπτά.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την συνταγή αναλυτικά με ΟΛΑ τα βήματα για να φτιάξετε και εσεις “τσουρεκάκια με κεφίρ”:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL