Συνταγές
Πολύ όμορφο και υγιεινό σοκολατένιο τσιζκέικ ψημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα Digestive “no sugar”
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη η φρέσκο βούτυρο
Σε μπλέντερ μεγάλο αλέθουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αλέθουνε ξανά.
Τοποθετούμε σε μια φόρμα 22-24 CM με αποσπόμενα πλαϊνά και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα. Καλύπτουμε για ευκολία τα πλαϊνά της φόρμας με χαρτί ψησίματος.
Για τη γέμιση:
900 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 0%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ κορν φλαουρ
2 κ.σ γεμάτες αλεύρι γοχ
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Κουβερτούρα
Για την γκανάζ:
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Θα προσθέτουμε το κορν φλαουρ και το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα να λιώσει η κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς. Την προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού και χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω στη μπισκοτένια βάση.
Ψήνουμε στους 170’C βαθμούς αέρα περίπου 45’50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού μας.
Αφήνουνε να κρυώσει καλά το γλυκό μας και μετά αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας.
Κάνουμε την γκανάζ με την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα. Αφήνουνε λίγα λεπτά να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο και άσπρα κουφετάκια.
Βάζουνε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”