Συνταγές
Κλασσική και αγαπημένη – τριφτή νηστίσιμη μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
( Κούπα= 200ml)
5 μήλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
1 βανίλια
Αν θέλετε ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τρίβω στον τρίφτη. Τα στραγγίζουμε από το ζουμί τους με τις παλάμες και τα βάζουμε σε μια λεκάνη προσθέτοντας κ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω
550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπεικιν (το αναμειγνύω με το μπεικιν)
1 κούπα σπορελαιο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι καί το ξύσμα
1 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Σε φόρμα 26 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα τοποθετώ το μισό μείγμα δημιουργώντας τοιχώματα.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και τέλος κόβουμε σε κομματάκια το υπόλοιπο ζυμάρι από πάνω. Ψήνουμε 170 για περίπου 50′
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μια μηλόπιτα τούμπανο έτσι για να ζεσταθούμε λιγάκι..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Xenia Savvi”
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό φυσικό πορτοκαλί
3 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν φακελάκι
5 μήλα
λίγη κανέλα
λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε για 10 λεπτά ζάχαρη με αυγά….μετά όλα τα αλλά…όταν γίνει βουτυρώνουμε το ταψί ρίχνουμε τη μισή….ενδιάμεσα τα μήλα τα οποία έχουμε κόψει κυβάκια και τα έχουμε αφήσει μισή ώρα πριν σε στραγγιστήρι να φύγουν τα ζουμιά.
Από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 160 για 50 λεπτά αντιστάσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Xenia Savvi”