Συνταγές
Το αυθεντικό ρυζόγαλο έτσι γίνεται, χωρίς κόρν – φλάουρ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marianna Gianniou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
3 φλυτζάνια νερό, μία πρέζα αλάτι
Βράζω μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 βανιλινες
Μόλις βράσει και φουσκώσει το γάλα σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε στα μπολακια
Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω κανέλα σε σκόνη
*Άνθος αραβοσίτου για να δέσει διαφορετικά γίνεται πολύ ελαφρύ..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marianna Gianniou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό ρυζόγαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Αριάνα Μεϊντανά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα ρύζι γλασέ
3 κούπες νερό
2/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
8 κούπες γάλα
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
Λίγη βανίλια
Σχεδόν μια κούπα ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι με νερό
Βάζουμε το νερό στο κατσαρολάκι μου και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και το ρύζι.
Σκεπάζουμε και περιμένουμε να πιει το νερό του.
Χωρίζουμε 2/4 της κούπας γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μαζί με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι μαζί με μια φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα (κόρν φλάουρ και βανίλια) στο ρύζι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει… (περίπου 5-8 λεπτά)
Βγάζουμε από την φωτιά
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα
Η Συνταγή είναι από κ. Αριάνα Μεϊντανά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.