Συνταγές
Το αγαπάμε πολύ όλοι! Ρυζόγαλο μαστιχωτό με άρωμα μαστίχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
5 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. κορν φλάουρ (εγω βάζω 3 κουτ βανίλια άνθος αραβοσίτου)
κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.!!
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
•Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό. Γι αυτό την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.
• Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Sunday Lous.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αυθεντική γεύση ρυζόγαλο, σκέτη απόλαυση!.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλά γάλα κατσικισιο
1/2 κιλο νερο
200 γρ ρύζι γλασε
Ελάχιστο αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανιλιες
150 γρ κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Κόρν φλαουερ ανακατεμένο με λίγο νερό να διαλυθεί.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό γάλα αλάτι και βράζουμε μόλις πάρει βράση Ρίχνουμε το ρύζι χαμηλωνουμε την φωτια και ανακατεύουμε τακτικά.
Μόλις βράσει προσθέτουμε τη ζάχαρη τις βανίλιας και το ξύσμα και το Κόρν φλαουερ και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μπλοκάκια η ποτήρια το μισό ρυζογαλο και πασπαλίζουμε με κανελιτσα.
Στο υπόλοιπο προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε μπλοκάκια και διακοσμούμε με τρούφα
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.