Συνταγές
Τα πιο νόστιμα πιτάκια που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Με αφράτη ζύμη άτσμα – Λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, με ζαμπόν και τυρί, και ότι άλλο βάζει ο νου σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou – Anastasia Psychalopoulou – Γευσεισ ΤΗΣ Ελενασ”
Υλικά
Γάλα 600 γρ. χλιαρό
Ηλιέλαιο 300 γρ.
Ζαχαρη 2 1/2 κ.σ.
Αλατι 1 κ.σ.
Ξερή Μαγιά 50 γρ φρέσκια ή 2 φακ. ξερή
Αυγα 2 ασπράδια
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό + 100 γρ.
Αυγα 2 κρόκους για την επάλειψη
Για την γέμιση
Λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης
Φέτα ανάλογα τα κομμάτια
Ζαμπόν ανάλογα τα κομμάτια
Κασέρι ανάλογα τα κομμάτια
Κετσαπ κατά προτίμηση
Μουσταρδα κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν. Γεμίζουμε με ότι θέλουμε, γλυκό ή αλμυρό.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou – Anastasia Psychalopoulou – Γευσεισ ΤΗΣ Ελενασ”