Συνταγές
Στη νηστεία και όχι μόνο – αλμύρα κουλουράκια που λιώνουν στο στόμα – θα σας καταπλήξουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΎΛΙΚΑ
150 γραμμάρια βούτηρο ( λιωμένο)
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα νερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι
3 κούπες αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
1 μπεκιν
1 βανίλια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι , το νερό, τη ζάχαρη , το αλάτι ,και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε έπειτα το αλεύρι σταδιακά ,την βανίλια ,το μπεκιν ,και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα μας.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μάς τότε πλάθουμε λεπτά κορδόνια ζύμης σε πάχος μικρού δακτύλου.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και αλείφουμε από επάνω με αυγό .
Ρίχνουμε λίγο σουσάμι άσπρο ή μαύρο .
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 25 λεπτά, στους 175 βαθμούς στον αέρα του φούρνου ( προσέχουμε μην τα παραψησουμε).
Και αφού κρυώσουν καλά ,τα διατηρούμε σε κουτί μπισκότων
Με το καφεδάκι μάς είναι ότι πρέπει
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία κουλουράκια τραγάνα, νηστίσιμα και εύκολα
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 200 γρ σπορέλαιο με 200 γρ ζάχαρη, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ σόδα , 200 γρ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκαλί.
Προσθέτουμε 600γρ αλεύρι, ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε τα κουλουράκια.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς για 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.