Γλυκα
Σούπερ θρεπτικά τρουφάκια για φουλ ενέργεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτά τα τρουφάκια τρώγονται για πρωινό, μεσημεριανό, σνακ και απογευματινό! (και πολύ γρήγορη προετοιμασία)
Η Συνταγή είναι από Μάρθα Κωνσταντινίδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ ταχίνι
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ μέλι
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
αμύγδαλα όσα θέλετε (καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εγώ ρίχνω και αρκετά αμύγδαλα στη ζύμη.
Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε σε όποιο μέγεθος θέλουμε και τυλίγουμε με αμύγδαλα.
Η Συνταγή είναι από Μάρθα Κωνσταντινίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για έτοιμα τα πιο λαχταριστά σπιτικά τρουφάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαργαριτα Χρυσίππη Κυρτσουδη-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βούτυρο – 250 γρ μπισκότα ( εγώ έβαλα πτι μπερ) – 250 γρ άχνη ζάχαρη – 250 γρ καρύδια ψιλοκομμένα – εγώ έβαλα και μια λιωμένη μπανάνα και κακάο με το μάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη , μόλις ενσωματωθούν
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα τριμμένα μπισκότα
Μετά ρίχνουμε και τη λιωμένη μπανάνα ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη που εφάπτεται στο μείγμα
αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες περίπου και μετά βγάζουμε και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία τα αποκαλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα – τρούφα – τριμμένο καρύδι-κακάο .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαργαριτα Χρυσίππη Κυρτσουδη-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”