Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο – σουπιές με σπανάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό σουπιες
1 κιλό σπανάκι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο μάραθο
1 κ.σ. πελτέ
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
15 ελιές πράσινες
αλάτι. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις σουπιες αρκετά και τις Ρίχνω στη κατσαρόλα, μόλις φύγουν τα υγρά Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα ξερά κρεμμύδια και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν στη συνέχεια προσθέτουμε το πελτέ το γυρίζω με μια ξύλινη κουτάλα καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα Ρίχνω μέσα τις κομμένες σε κυβάκια ντομάτες το μάραθο κομμένο, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα αλάτι ,πιπέρι και το μαγειρεύουμε για 30′.
Στη συνέχεια βάζουμε και το σπανάκι κομμένο και το συνεχίζουμε 6′ έως 8′.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κόκκινα φασόλια με σπανάκι στην γάστρα – Πολύ ωραίο νόστιμο και αγαπημένο φαγητό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κόκκινα ξερά φασόλια
300 γρ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο και μαιντανό
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ Πελτέ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό. Την άλλη μέρα τα βάζω να βράσουν. Ρίχνουμε το πρώτο νερό και τα ξαναβάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μειωθεί ο όγκος τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Μεταφερουμε τα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στην γάστρα βάζουμε αλάτι πιπέρι τα χορταρικά λάδι και τον πελτέ που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 μέχρι να μείνει με το λάδι του!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”