Γλυκα
Το ιδανικό σνακ για αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου – ρυζόγαλο με σιτάρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Πλένουμε το σιτάρι, το μουλιάζουμε αρκετές ώρες κ το βράζουμε στη χύτρα (με το ζουμί φτιάχνουμε κολυβόζουμο που τρελαίνομαστε )
– Βράζουμε μαζί 6 κούπες αμυγδαλόγαλα , το σιτάρι, 4 κσ νισεστέ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο τέλος μερικές κσ μέλι κ ξύσμα
* Σε κάποιες συνταγές προσθέτουν αυγά κ μαργαρίνη ή βούτυρο – εγώ δε βάζω
– Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μεμβράνη, μοιράζουμε στα ταπεράκια και ρίχνω κουβερτούρα 2 ειδών κ κανέλλα
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πολύ ωραίο και αγαπημένο ρυζόγαλο – εύκολο και νόστιμο
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Elena Psillia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .
Υλικά:
5 κούπες γάλα
1/2 κουπα ζάχαρη
2-3 βανίλιες
3/4 κούπας ρύζι γλασέ
2 κούπες νερό
Λίγο αλάτι
2 κσ κορν φλάουρ
Κανέλα
Εκτελέση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι και το ρύζι και βραζουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Μόλις το ρύζι βράσει διαλύουμε το κορν φλαουρ σε 1/2 κούπα νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρολα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε έξι μπώλ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε!!
Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για ρυζόγαλο!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Elena Psillia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .