Συνταγές
Ρυζογαλάκι λαχταριστό με μπόλικη κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
4 κούπες γάλα φρέσκο
1-2 κ.σ. κοφτές, κορν φλαουρ
1-2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το ρύζι, μέσα σε ψιλό σουρωτήρι. Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Προσοχή, γιατί όσο χαμηλά κι αν έχουμε τη φωτιά, το νερό θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα!
Σε 1/4 της κούπας γάλα, διαλύουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. Bράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε στο 3 για 20 λεπτά- κι εδώ προσοχή, γιατί έχει την τάση να φουσκώνει.
Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.