Συνταγές
Πολύ ωραίο και αγαπημένο φαγάκι – μουσακάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα για την κρεμα μπεσαμελ
1 λιτρο γαλα μακρας διαρκειας η φρεσκο
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο βαζω φυτινη
6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
2 αυγα
1κουπα τυρι πεκορινο
1 κουπας σκλυρο Δανιας
Αλατι
Μοσχοκαρυδο.
Για τον κιμα
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο εγω προτιμω απο το μερος ελια
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
5-6 ντοματινια
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απο λαχανικα βαζουμε πατατα και μελιτζανα μονο και ψηνω πανω σε λαδοκολλα στο γκριλ του φουρνου σκετες τις μελιτζανες και πατατες χωρις λαδι απο πανω μονο με αλατι και ο μουσακας μου βγαινει πολυ ελαφρυς χωρις καθολου λαδι μεσα.
Εκτελεση για την μπεσαμελ
Σε κατσαρολα ριχνουμε το βούτυρο με το γαλα και μολις παρει βρασει ριχνουμε το κορν φλαουρ που το εχουμε διαλυσει πρωτα σε μια κουπα με χλιαρο γαλα, ανακατευουμε καλα μεχρι να πηξει και οπως ειναι καυτη η κρεμα ριχνουμε μεσα τα 2 αυγα τα οποια τα εχουμε χτυπησει νωριτερα
επισης ριχνουμε και τα τυρια στο τελος , το αλατι και το μοσχοκαρυδο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχος μουσακάς αλλιώς, πολύ ωραία φτιαγμένος και σίγουρα νόστιμος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτί ντοματοχυμο
Ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι & λίγη πάπρικα γλυκιά
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε να τσιγαριζουμε και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα ! ρίχνουμε το ντοματοχυμο , λίγο νεράκι κι όλα τα υπόλοιπα ! Και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά του
4 μελιτζάνες σε φέτες
Τους βάζουμε λίγο λαδακι κι αλατακι και ψήνουμε στο γκριλ γυρίζοντας τες μέχρι να μαλακώσουν
Ψευτομπεσαμελ
2 γιαούρτια στραγγιστα
2 αυγά
3 κς τριμμένο τυρί
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα να ανακατεύουμε όλα μαζί
Σε ενα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά από μελιτζάνες από πάνω κιμά, ξανά μελιτζάνες και πάλι κιμά. Προσθέτουμε και τη ψευτομπεσαμελ και ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”