Συνταγές
Πολύ ελαφρύς μουσακάς χωρίς να χάνει καθόλου από τη γεύση του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά (πατάτες κολοκύθια μελιτζάνες) αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και τα βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά τους.
Στρώνουμε σε λαμαρίνα λαδόκολλα τοποθετώ πρώτα τις πατάτες ρίχνω λίγο αλάτι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ψήνω τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε ένα 32αρι ταψί απλώνω τις πατάτες από πάνω τις μελιτζάνες τα κολοκύθια και πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο.
Κατόπιν απλώνουμε τον κιμά που τον έχουμε ψήσει ήδη με τη γνωστή συνταγή.
( κρεμμυδάκι μπόλικο ψιλοκομμένο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά τον κιμά να διαλύσει, σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
(Δάφνη αλάτι πιπέρι λίγο κύμινο λίγο κουρκουμά λίγη κανελίτσα) ανακατεύουμε να σοταριστούν τα μπαχαρικά.
Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη 2 έως 3 ντομάτες ώριμες τις προσθέτουμε ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει μόνο με το λαδάκι του κλείνουμε τη θερμοκρασία..)
Απλώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουν μείνει πάνω από κιμά ανακατεμένα, πασπαλίζουμε λίγο τυράκι και απλώνουμε την κρέμα μπεσαμέλ.
ΜΠΕΣΑΜΈΛ
Την κρέμα τη φτιάχνουμε με ένα λίτρο γάλα μία κουταλιά βούτυρο τα βάζουμε στην κατσαρόλα και όταν είναι ελαφρώς χλιαρό το γάλα προσθέτουμε 7 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανεβάζουμε θερμοκρασία και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να δένει
Αφήνουμε να κοχλάσει, κατεβάζουμε από την εστία ρίχνουμε μία χούφτα τριμμένο τυρί και δύο αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα για να μην κόψουν
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.