Chk
Πανεύκολη σοκολατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κλασική αλλά πεντανόστιμη συνταγή για μία πανεύκολη σοκολατόπιτα! Θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά
5 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κουταλιές της σούπας νερό
6 κουταλιές της σούπας γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της κακάο
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
250 ml νερό
5 κουταλιές ζάχαρη
500 ml. κρέμα γάλακτος
300 γρ. σκούρα σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι, το νερό, το γάλα και χτυπάμε. Ρίχνουμε το αλεύρι ,το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο και αλευρωμένο .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 250 ml νερό και 5 κουταλιές ζάχαρη. Βράζουμε για ένα λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά.
Στο κρύο γλυκό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και σπάμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Στο κρύο γλυκό ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Δες το βίντεο με την συνταγή εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για σοκολατόπιτα!