Συνταγές
Ο Μουσακάς του μοναχοφάη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε ελληνικό, παραδοσιακό μουσακά που αγαπάει όλη η οικογένεια. Συνταγή πλούσια σε υλικά, τα οποία συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους καταλήγοντας σε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Δεν περισσεύει ποτέ κομμάτι.
Υλικά
6 κολοκύθια
8 μεγάλες μελιτζάνες
8 μεγάλες πατάτες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
300 ml κόκκινο κρασί
400 ml σάλτσα ντομάτας
Πάπρικα
Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι-Πιπέρι
Για τη Μπεσαμέλ
1,5 λίτρα γάλα
9 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι
100 γρ κίτρινο τυρί
2 αυγά
200 γρ κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε, καθαρίζοντας και κόβοντας σε φέτες, στο μαντολίνο τα λαχανικά μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κατόπιν, σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, την ρίγανη, την δάφνη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.
Συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ και στο κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, 100 γρ κίτρινο τυρί και τα αυγά.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τις μισές πατάτες.
Κάνουμε μία στρώση από τις μισές μελιτζάνες και από πιάνω βάζουμε τα κολοκυθάκια.
Κατόπιν, απλώνουμε τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Βάζουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Ο μουσακάς μας είναι έτοιμος! Όποιος προλάβει! Καλή όρεξη!
Δες αναλυτικά τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!