Συνταγές
Νοστιμότατοι και αγαπημένοι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο – Κάθε μπουκιά είναι ένας ανεσταναγμος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα λάχανο μέτριο
700 γραμμάρια κιμά από ελια
2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Άνηθο αλάτι πιπέρι
1 κνορ.. 1 κουταλια βούτυρο
1φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο… 2 αυγά και δύο λεμόνια για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό έχουμε βράσει το λάχανο και έχουμε πάρει τα φύλλα τους 1-1 τα οποία τα κόβουμε στη μέση και αφαιρω τα κοτσάνια τους. Έχουμε φτιάξει το μίγμα του κιμά σε ένα μπολ έχουμε τρίψει το κρεμμύδι το σκόρδο αλάτι πιπέρι .
εχουμε ρίξει τον κιμά τον άνηθο και το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έχουμε ανακατέψει πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα ριχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαριΣουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια.
όταν πήραν όμορφο χρώμα σβηνουμε την φωτιά και τοποθέτουμε ανάμεσα και γύρω-γύρω τόυς λαχανοντολμάδες…. βραζουμε το φαγητό στη χύτρα για 10 λεπτά αφού βαζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες.
το κανουμε στη χύτρα άμα δεν θέλουμε να μας φύγει το νερό από μέσα και να πρέπει να συμπληρώνουμε άλλο.. βραζουμε μόνο 15 λεπτά.. όταν άνοιγουμε την κατσαρόλα το νεράκι ήταν όλα μέσα.
παιρνουμε ζωμό από αυτό χτύπαμε τα δύο αυγά με δύο λεμόνια και κανουμε το αυγολέμονο..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.