Συνταγές
Υπέροχα πολύ λαχταριστά νηστίσιμα μηλοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 ml ρετσίνα η λευκό κρασί 200ml ηλιέλαιο 750γραμ αλεύρι φαρίνα η απλό γ.χ με ένα σακουλάκι Μπεκενμπάουερ, Βανίλια ,2 κουτ σουπας άχνη Για την γέμιση 3 μήλα στον τρίφτη κανέλα γαρύφαλλο κ καρύδια τριμμένα
Βάζουμε τα τριμμένα μήλα που έχουμε ραντίσει με λεμόνι
Εκτέλεση
στο τηγάνι με 3κουτ ζάχαρη κρυσταλλική τα αφήνουμε να μαλακώσουν κ να δέσουν τα υλικά Τραβάμε από την εστία
ρίχνουμε κανέλα κ γαρύφαλλο κ τα καρύδια κ αν θελουμε κ μια κουτ βούτυρο φυτικό Εγώ τα έκανα το βράδυ κ το πρωί την ζύμη
Παίρνουμε μικρά κομματάκια κ τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα μήλου κ κλείνουμε Τα γυρίζουμε με το κλείσιμο προς τα κάτω
Ψήνουμε 35 λεπτά στους 170 βαθμούς Πασπαλίζουμε με άχνη
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για υπέροχο γλυκάκι, γευστικότατο σιροπιαστό και νηστίσιμο – Μεθυσμένα ινδοκάρυδα με γέμιση καρύδι
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1κουπα μπύρα
2 βανίλιες
1 μπεικιν πάουντερ
λίγο κανέλα και γαρύφαλλο
4 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
6 κουταλιές της σούπας καρύδα
αλεύρι οσο πάρει να γίνει μαλακή η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε ολα μαζί πλάθουμε μπαλάκια τα πατάμε λίγο να γινουν πλατιά ,τοπθετουμε στο κέντρο καρύδι και το ξανακλεινουμε. Ψηνουμε στους 185 βαθμούς να ροδισουν .Αφου κρυώσουν σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι και από τίς δύο πλευρές.
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερο
Μια φέτα λεμόνι
Βράζουμε 5 λεπτά
Μολις σιροπιαστουν αμέσως περνάμε απο καρύδα.
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.