Γλυκα
Μπουγάτσα νηστίσιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από greekmasa.gr
Υλικά
4 ποτήρια του νερού νερό
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα τριών λεμονιών
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
2 κουταλιές σούπας βιτάμ ή μισό ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε αρχικά το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το βιτάμ λιωμένο ή το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
Σε αντικολλητικό ταψάκι στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 – 200οC για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.greekmasa.gr