Συνταγές
Απλά πράγματα σήμερα! Απλά και νοστιμότατα, γεμάτα χρώματα, αρώματα μπατσίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Μπατζινα:
Την ψίχα από τα κολοκυθάκια που γέμισα προχθές, 3 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα και καλά στημένα, 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο, 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 3 αβγά, 4 κτσ. γιαούρτι στραγγιστό, 300 γρ. φέτα και 100 γρ. διάφορα τυριά, (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κασέρι έβαλα εγώ), 1/4 κούπα γάλα, 1 κουταλιά μπέικιν, 1/2 κούπας αλεύρι, λίγο σιμιγδάλι ψιλό (2-3 κουταλιές), λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, μαιντανό, δυόσμο, μάραθο.
Ανακατέβουμε και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι και το απλώνω παντού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Αγαπημένη σπιτική τυρόπιτα.. ένα όνειρο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
Γέμιση
-μισό κιλό φέτα τριμμένη
-250 γρ. gραβιέρα τριμμένη
-200 γρ. rεγκάτο τριμμένο
-200 γρ. gιαούρτι στραγγιστό
-100 ml. ελαιόλαδο
-150 ml. γάλα
-2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα κάτω, λαδώνοντάς τα πολύ λίγο εναλλάξ, ρίχνουμε την μισή γέμιση, στρώνουμε 2 φύλλα στην μέση και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση, βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω, λαδώνοντάς τα και αυτά ελάχιστα.
Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα στρώνουμε καλά.
Κόβουμε την πίτα μας.
Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα.
Περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα.
Αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο να απορροφήσει λίγο τα υγρά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”