Συνταγές
Μουσταλευριά – θαυμάσιο γλυκάκι αγαπημένο και γευστικότατο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200ml μούστο ,τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι ,τρεις κουταλιές της σούπας corn flour ,καρύδια για το πασπάλισμα και κανέλα σε μία κατσαρόλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ρίχνουμε το μούστο κρατάμε δύο ποτήρια βάζουμε να ζεστάνει ο μούστος και αυτός που έχουμε κρατήσει ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ
το ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβώλους το βάζουμε στη κατσαρόλα ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά
μέχρι να πήξει το βάζουμε σε μπολάκια ή σε πιάτα πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και μπόλικη
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις αυθεντική σπιτική σαγκρία
Το παραδοσιακό ποτό των Ισπανών και το αγαπημένο όλων μας,δεν είναι άλλο από τη φρουτένια σαγκρία! Η συνταγή είναι πολύ απλή και η απόλαυση απέραντη!
Υλικά:
1 λεμόνι
1 μήλο
1 αχλάδι
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
500ml χυμό πορτοκάλι
100 γρ. ζάχαρη
500ml νερό.
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε σε μία κανάτα μαζι με το κρασί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατέβουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκάλι στην κανάτα και το αφήνουμ ε στο ψυγείο για ΄2 με 3 ώρες.
Πριν σερβίρουμε,αραιώνουμε τη σαγκριά μας με νερό και προσθέτουμε πάγο.