Συνταγές
Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε τον υπέροχο μουσακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
1.500 γρμ κιμά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 φλυτζάνες τριμμένη ντομάτα
1 κουταλάκι πιπέρι
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι δυόσμο
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 φλυτζάνι μαϊδανό ψιλοκομμένο στο τέλος του μαγειρέματος.
Για την μπεσαμέλ:
λιπαρή ουσία (μισό ελαιόλαδο, μισή φυτίνη) περίπου 1 φλυτζάνι αλεύρι (συγχωρέστε με, εμπειρικά το βάζουμε με το μάτι)περίπου 250-300 γρμ
1.800 ml γάλα διαρκείας ελαφρύ
3 μεγάλα αβγά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι ρεγκάτο χονδροτριμμένο στο τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας:
Μια στρώση πατάτες,αλατίζουμε
Μία στρώση μελιτζάνες, αλατίζουμε και ρίχνουμε επάνω μπόλικο ρεγκάτο χονδροτριμμένο. Απλώνουμε τον κιμά παντού,να καλυφθούν οι μελιτζάνες.
Μια στρώση πατάτες, πάλι αλατίζουμε .
Μία στρώση κολοκύθια, αλατίζουμε και ρίχνουμε μπόλικο ρεγκάτο χονδροτριμμένο. Στο τέλος απλώνουμε προσεχτικά την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους200° σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για καλοφτιαγμένα, καλοτηγανισμένα και πεντανόστιμα μελιτζανοκεφτεδάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 Μεγάλες μελιτζάνες
3 Κρεμμύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κούπα τυρί πικάντικο κατά προτιμήσει Μετσόβου
1 Αυγό
Φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στο χέρι μου…Περίπου 8 κουταλιές σούπας.
Αλάτι πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό.
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βραζουμε σε μπόλικο αλατόνερο, τις στραγγίζουμε πολύ καλά
Σε ένα τηγάνι τσιγάρισουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο τα οποία τα ριχνουμε μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με την μια κούπα τυρί, το αυγό,την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλεύρωνουμε και τηγάνιζουμε σε μπόλικο αραβοσιτελαιο σε βαθύ σκεύος…μπορείτε να βάλετε κ τυράκι που λιώνει μέσα αν θέλετε
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.