Συνταγές
Μια υπέροχη χορτόπιτα με σέσκουλα και πολύ νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά για το φύλλο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (290γρ) +όσο χρειαστεί για το άνοιγμα των φύλλων
5 κ.γ ελαιόλαδο (25ml)
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ λευκό ξύδι (10ml)
3/4 κούπας χλιαρό νερό (180ml)
2 κ.σ κορν φλαουρ
¼ κούπας βούτυρο λιωμένο (60γρ)
2 κ.σ ελαιόλαδο (10ml)
Για την γέμιση
2 κ.σ ελαιόλαδο (30ml)
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300γρ σέσκουλα ή ότι χόρτα θέλετε
1 κούπα φέτα τριμμένη (200γρ)
3 αυγά
2 κ.σ ricotta (προαιρετικά)
¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτελεση
Στον κάδο του μίξερ βάζω το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνω με τον γάντζο για 10 λεπτά. Η ζύμη θα είναι ελαστική και μαλακιά, δεν κολλάει. Κλείνουμε το ζυμάρι σε μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το corn flour με ¼ κούπας αλεύρι για να ανοίξουμε τα φύλλα. Το ζυμάρι ζυγίζει 500γρ, κόβουμε σε 8 κομμάτια των 62γρ. Ένα ένα τα ανοίγουμε σε διάμετρο 12cm.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τις 2 κ.σ ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ένα πιάτο το ένα φύλλο και αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου. Προσθέτουμε άλλα 4 φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα.
Το πάνω φύλλο ΔΕΝ το βουτυρώνουμε, πατάμε τις άκρες για να κλείσουν τα φύλλα. Βάζουμε στο ψυγείο. Κάνουμε το ίδιο για τα άλλα 3 φύλλα.
Φτιάχνουμε την γέμιση:
Ζεσταίνουμε με ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι με το πράσο. Προσθέτουμε τα χόρτα και σοτάρουμε, (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο) για 10 λεπτά να μην έχει πολύ υγρασία. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την φέτα, την ricotta, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι, τα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε το πιάτο με τα 5 ζυμαράκια. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τα ζυμαράκια (όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) με τον πλάστη σε μέγεθος μεγαλύτερο από το ταψί μας (για το 25cm ταψί, το άνοιξα 30cm).
Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά, μεταφέρουμε το ανοιγμένο ζυμάρι, και ρίχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε τα άλλα 3 ζυμαράκια κατά τον ίδιο τρόπο και μεταφέρουμε στο ταψί. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 στον αέρα με κάτω αντίσταση, στην μέση του φούρνου για 1 ώρ
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.