Συνταγές
Μια γαλατόπιτα από τη Νάπολι που αξίζει – Μιλιάτσο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
500 γραμμάρια γάλα
280 γραμμάρια νερό
245 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
2 βανίλιες
φλούδα απο 1 πορτοκάλι και το ξυσμα
φλούδα απο 1 λεμόνι και το ξύσμα
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
3 αυγά
250 γραμμάρια ρικότα
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε την κρέμα σιμιγδάλι, ρίχνουμε το γάλα και το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 45 γραμμάρια ζάχαρης, ολόκληρη τη φλούδα του πορτοκαλιού και του λεμονιού, βανίλια και βούτυρο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Αφαιρούμε τις φλούδες και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν σε ενα μπόλ χτυπάμε για λίγα λεπτά τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, μαζί με τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά σε αυτό το μείγμα την κρύα κρέμα σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ενα ομοιογενές μείγμα . Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.