Συνταγές
Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με κουρκουμά – λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο αφράτο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κιλό ρύζι γλασέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα απ’το λάχανο και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει… ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε πολύ καλά και τυλίγουμε… τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο λίγο αλάτι, και ένα ποτήρι νερό… σκεπάζουμε με πιάτο ρηχό, κλείνουμε τη χύτρα, και βράζουμε για 8-10 λεπτά από την ώρα βρασμού.
Αυγολέμονο
Σουρώνουμε με προσοχή το ζουμάκι απ’τους λαχανοντολμάδες σε μικρή κατσαρόλα, και προσθέτουμε λίγο νερό… στύβουμε χυμό λεμονιού και αραιώνουμε 2-3 κ.γ. κορν φλάουρ, και λίγο κουρκουμά… χτυπάμε 1 αυγό και ένα κρόκο και προσθέτουμε το μίγμα λεμονιού… ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό, και γυρίζουμε όλο το μίγμα στη κατσαρόλα… ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει και να δέσει.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο φαγητό, καλό μαγειρεμένο και σίγουρα νόστιμο – αγαπημένα κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από κ. Aleka Thomaidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Δέκα κολοκυθάκια
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μια φυλτζανα ρύζι Καρολίνα
Ένα ξερό κρεμμύδι
Μαιδανο
Αλάτι, πιπέρι
Ένα λεμόνι
Ένα αυγό
Ένα κρασοποτηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθάριζουμε τα κολοκυθάκια μέσα και έξω ,σε μια βαθιά πιατέλα βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακάτευουμε και γέμιζουμε τα κολοκυθάκια,τα βαζουμε στο πυρέξ με δύο ποτήρια νερό ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
Αφηνουμε λίγο τον φούρνο ανοιχτό να φύγει η πολύ ζέστη και φτιαχνουμε και το αυγολέμονο,κτύπαμε το ασπράδι καί μετά τον κρόκο στιβουμε ένα λεμόνι και σιγά σιγα βαζουμε και το ζουμακι ανακατεύοντας γρήγορα να μην πήξει το αυγό.
Η Συνταγή είναι από κ. Aleka Thomaidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.