Συνταγές
Λαχταριστοί και έξτρα νοστιμότατοι λαχανοντολμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τους λαχανοντολμαδες.
Ένα λάχανο μεγάλο που το ζεματιζω ελαφρα και χωρίζω τα φύλλα του σε ομοιόμορφα κομμάτια για τύλιγμα.
700 γρ κιμα
2-3 κρεμυδια ψιλοκ
1 κπ ρυζι
1κπ λαδι, για το βράσιμο.
Αλατι, πιπερι, κύμινο, μαιδανο, ανηθο, δυοσμο, όσο μας αρέσει.
Χυμό από 1 λεμονι
1 φλ του καφέ λαδι για τη γέμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνω όλα μαζί, τα αφήνω μια ώρα να σταθούν, τυλιγω, τοποθετώ κυκλικά στην κατσαρόλα, ρίχνω, την κούπα το λάδι, αλάτι και νερό κ αφήνω να σιγοβρασουν.Στο τέλος χτυπώ δύο αυγά με χυμό από 1 λεμόνι κ λίγο κορν φλάουρ, ρίχνω ζεστό ζουμακι, χτυπώ καλά κ περιχυνω τους ντολμαδες.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για στριφτές πίτες με σπανάκι και πράσο
ΥΛΙΚΑ
500 γρ σπανάκι ένα ματσο τσουκνίδια και λίγα άγρια χόρτα, πλυμένα κ ψιλοκομενα.
500 γρ φέτα κ ανθοτυρο
Αλατι, πιπερι, ξύσμα από ένα λεμονι (για υπεροχο άρωμα), και λίγο λαδι
750 γρ φύλλο κρούστας.
Λαδι για ραντισα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευω όλα τα υλικα, στρωνω ένα φύλλο, το λαδωνω, ρίχνω 2 κουταλιές γέμιση, το ρολαρω και το τυλίγω σαλιγκάρι.
Το βάζω σε λαδωμενα ταψί και συνεχίζω να προσθέτω γύρω, γύρω όλα τα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί. Στο σεικερ βάζω 2 αυγα μια κπ γαλα 2 κσ αλεύρι, μισή κπ λαδι, λίγο αλάτι, τα χτυπώ καλά και περιχυνω την πίτα. Αφήνω να απορροφήσει τα υγρά κ ψηνω μια ώρα περίπου αέρα 180 β
Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα κ την πρασοπιτα( τη μικρή).
Έγιναν αφρατες και πολύ νοστιμες
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.