Συνταγές
Λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά με πολλά λαχανικά και μυρωδικά – υγιεινό λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Μανου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο
1 κουπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανο
Λίγο δυοσμο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμενες
2 καρότα τριμμένα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 φλ από τα χοντρά κομμάτια του λάχανου ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνω το λάχανο το χαραζω γύρω γύρω από το κοτσάνι και το βάζω σε νερό να πάρει βράση με το κοτσάνι προς τα κάτω.Αφαιρω τα φύλλα και τα αφήνωνα κρυώσουν! Βάζω το λάδι στη φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια τα καρότα .
Προσθέτω τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά αφήνω λίγο να σωταριστουν και προσθέτω το ρυζι να γυαλίσει.παιρνω ένα φύλλο λάχανου (αφού έχω κόψει τα χοντρά μέρη και τα έχω προσθέσει στην γέμιση) βάζω από μια κουταλιά ρύζι και τυλίγω. Τους βάζω σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχω στρώσει στον πάτο μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
Προσθέτω νερό μέχρι το ύψος των ντολμαδων καλύπτω μ’ ένα πιάτο σκεπάζω και σιγοβράζω ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό μέχρι να γινουν οι ντολμάδες
Αν θέλετε μπορείτε να βγάλετε λίγο ζουμάκι σε μια κατσαρόλα με λίγο κορν φλαουερ και λεμόνι και να φτιάξετε μια σαλτσούλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Μανου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”