Συνταγές
Υπέροχο φαγητό πολύ ωραία φτιαγμένο – Λαχανοντολμάδες που θα σε τρελάνουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ
Για τη γέμιση
500 γραμ. κιμά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. κορν φλαουρ
500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους λαχανοντολμάδες
Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το κορν φλαουρ. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι ριχνουμε τον κροκο και αλατοπιπερώνουμε.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φανταστικό, ζηλευτό φαγάκι λαχανοντολμάδες – Υπέροχο και φυσικά νοστιμότατο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1λαχανο μεγάλο αφράτο λεπτοφλουδο
Μισο κιλό κιμά χοιρινό ή αναμικτο με μοσχαρισιο…
250 γρ. λουκάνικο χωριατικο..
2 φλυνζανι του καφέ ρύζι γλασε
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμυδι
Ανηθο
Μπουκοβο γλυκο
Αλάτι πιπερι
Λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το περίβλημα του λουκάνικου και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομ. λάχανο… (γίνεται πιο αφράτο)
Ζεματαμε το λαχανο και κάνουμε ντολμαδάκια.
Βαζουμε στη κατσαρόλα 2-3 φύλλα από το λαχανο +λάδι αλάτι πιπέρι και στρώνουμε τα ντολμαδάκια. Από πάνω βάζουμε ένα πιάτο για βάρος και αφήνουμε να βράσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ..
Σε ενα μικρο κατσαρολακι χτυπαμε εναν κροκο με 1 κουταλια κορν φλαουρ ή αλευρι και το χυμο 2 λεμονιων.
Σιγα σιγα ριχνουμε ολο το ζουμακι της κατσαρολας και δενουμε τη σαλτσα μας στη φωτια 2. 3. λεπτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”