Συνταγές
Τέλειο φαγητό αγαπημένοι λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι κοκκινιστοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή “Λένα Κορλού – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
1 μέτριο λάχανο, 2 κούπες τσαγιού ρύζι Καρολίνα, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 καρότα, 1 πατάτα, 1 ντομάτα τριμμένη, 2 κούπες τσαγιού χυμό ντομάτας, 1 σκελίδα σκόρδου, 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά, 2 κοφτές κουτ. του γλυκού αλάτι, 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι,1 κύβο κνορ λαχανικων, άνηθος κ ελαιόλαδο.
Εκτέλεση :
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με νερό βράζουμε το λάχανο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά (το ρύζι, τη ντομάτα, το κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο τριμμένο, το καρότο τριμμένο, τη πατάτα τριμμένη, την μία κούπα χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον άνηθο κ 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφού έχει βράσει το λάχανο, το αφήνουμε να κρυώσει κ σιγά σιγά κόβουμε τα φύλλα του κρατάω κάποια για τα βάλω βάση στην κατσαρόλα κ τα υπόλοιπα παίρνω ένα ένα τα φύλλα κόβω το σκληρό μέρος του λάχανου κ μετά αρχίζω να βάζουμε στην άκρη την γέμιση διπλώνουμε τις άκρες κ το κάνω ρολάκι έτσι συνεχίζω κ με τα υπόλοιπα.
Τα βάζουμε δίπλα δίπλα μέσα στην κατσαρόλα κ προσθέτουμε την δεύτερη κούπα χυμό ντομάτας, ελαιόλαδο και σε μια κούπα με καυτό νερό λιώνουμε τον κύβο κνορ λαχανικων το ρίχνουμε κ προσθέτουμε ακόμη μια κούπα νερό στο σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο. Το μαγειρεύουμε με σιγανή φωτιά για 45 λεπτά κ το σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Νόστιμη συνταγή “Λένα Κορλού – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Συνέχισε να δοκιμάζεις τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.
Δες παρακάτω πως να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου πανέμορφο και σίγουρα πεντανόστιμο πιάτο με ορφανά γεμιστά και λαχανοντολμάδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης, πιπεριές χρωματιστές !!!
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και 4 σκελίδες σκόρδο.
Τη ψίχα από τις ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
2 κσ πελτέ
αλάτι,πιπέρι και πολύ λάδι
Από ρύζι….ΚΑΡΟΛΊΝΑ υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό και για τους ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ περίπου 1 κ.γ.
Εκτέλεση
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Να μην είναι πολύ πικτή η γέμιση από ρύζι .
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και με το υπόλοιπο υλικό τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες μας
Για όσους λαχανοντολμαδες δε χωρέσαν στο ταψί, τους βαζουμε σε κατσαρόλα σωτεζα.
Τα βαζουμε στο ψυγείο ταψί και κατσαρόλα. Για να τα ψήσουμε αύριο.
Το ταψί στο φούρνο Και τους ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ στο μάτι της κουζίνας. Αφού βέβαια βάλουμε μέσα νερό να σκεπάσουν Και ένα πιάτο από πάνω.
Θα τα ψήσουμε σκεπασμένα με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο στους 200βαθμους για 90′
Στη συνέχεια θα τα ξεσκεπασουμε κ θα τα ψήνουμε για άλλα 20′ για να πάρουν χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”