Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό εξαιρετικά φτιαγμένοι λαχανοντολμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 μεγάλο λάχανο
Αλάτι
500 γρ.κιμα μοσχαρίσιο
200 γρ . ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
Άνηθο
Μαϊντανό
Δυόσμο
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο
Πιπέρι – αλάτι
4 κουταλιές λάδι…
Για το σερβίρισμα λίγο πιπέρι,άνηθο ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρουμε το κοτσάνι από το λάχανο,το τοποθετώ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι, με το κοτσάνι προς τα κάτω, βράζουμε περίπου 10 λεπτά, βγάζουμε το λάχανο από τη κατσαρόλα και τοποθετουμε σε μεγάλη πιατέλα, περιμένουμε να κρυώσει…
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδια σκόρδο,μυρωδικά όλα ψιλοκομμένα,το λάδι, ανακατεύω όλα τα υλικά…
Τοποθετουμε στη κατσαρόλα,το δεντρολίβανο, φύλλα από δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο, καλύπτουμε το πάτο της κατσαρόλας με φύλλα από το λάχανο… Βράζοντας οι λαχανοντολμάδες, τα μυρωδικά θα βγάλουν όλα τα αρώματα τους…
Αφαιρουμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο αφαιρουμε το σκληρό κοτσάνι στη μέση και αρχίζουμε να τυλιγουμε τους ντολμάδες και να τοποθετουμε με τη σειρά στη κατσαρόλα, όταν τελειώσουμε το τύλιγμα τοποθετώ ένα πιάτο πάνω στους ντολμάδες, ρίχνω νερό μέχρι εκεί που είναι το πιάτο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό..
Βράζουμε μια ώρα…. στο τέλος να μην έχουν πολύ ζουμί…
Μόλις βράσουν οι λαχανοντολμάδες, ετοιμάζω τη σάλτσα αυγολέμονο κρέμα :
3 κρόκοι
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/4 κούπας νερό
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού, διαλυουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στους κρόκους, επίσης ρίχνουμε 1 κούπα από το ζωμό των ντολμαδων
Σιγοβραζουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, η κρέμα πήζει όσο κρυώνει.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.