Συνταγές
Είπα να κάνω τα αγαπημένα κουλουράκια πορτοκαλιού – τα λατρεύουμε που μοσχομυριζει το σπίτι πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ σόδα μαγειρικής
1/2 κ.γλ κανέλα
1 κούπα σπορελαιο
1 κούπα ( σχεδόν) ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 φακελάκι μπέικιν
Αλεύρι γ.ο.χρ μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά με την σειρά που σας αναγράφω. Αρχικά ανακατεύω με σύρμα καί μετά χεράκι
Τοποθετώ για 10′ στο ψυγείο και ξεκινώ τις πλεξούδες
Ψήνω στους 170 για κανένα 10 λεπτο. Μην τα δείτε μαλακά και πείτε δεν έγιναν γιατί όταν κρυώσουν σφίγγουν
( Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι η κλασική του νες 200ml)
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού.. μια πολύ ωραία ιδέα!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πορτοκάλια και τα σκούπισα, τα τριβουμε ελαφρά χωρίς να πάρουμε την άσπρη φλούδα τους στον τρίφτη.
Άπλωνουμε το ξύσμα σε ταψάκι και επάνω σε λαδόκολλα , το άφηνουμε μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεραθεί.
Το τριβουμε στο μπλέντερ και το έκλεισα σε γυάλινο βαζάκι.
Είναι έτοιμο για τσουρέκια κουλουράκια κέικ και όποια άλλη συνταγή έχει ξύσμα πορτοκαλιού
Διατηρείται στο ντουλάπι.
Μοσχοβολάει
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται λεμόνι και περγαμοντο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.