Συνταγές
Ξεκίνησαν τα κολοκύθια και δεν τα προλαβαίνουμε! Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο λουκούμι λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
10 μεγαλούτσικα κολοκύθια
1 τάπα αμπελόφυλλα
600 γραμμάρια κιμά
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 μέτριες ντομάτες χωρίς φλούδα
Αλάτι πιπέρι
Κουρκουμά για το αυγολέμονο στη μύτη του κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια και τα ανοίγουμε…. Ετοιμάζουμε τη γέμιση…. Αλέθουμε στο multi τα ξερά κρεμμύδια με την ντομάτα και λίγο από την ψίχα που έβγαλα από τα κολοκύθια… Όχι να λιώσουν σαν ψιλοκομμένα…. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια τα μυρωδικά ρίχνουμε τα μπαχαρικά το ρύζι πολύ καλά πλυμένο τον κιμά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια τα βάζω γύρω-γύρω στο ταψί και στο κέντρο αμπελόφυλλα σε δύο στρώσεις.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι από πάνω λίγο ελαιόλαδο μία κούπα νερό τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα… Περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο.
Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε με προσοχή τα ζουμάκια σε μία μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε πάνω στην εστία…
χτυπάμε δύο αυγά, στύβω το χυμό 2 λεμονιών και μέσα διαλύω 2 κουταλάκια κορν φλάουρ… Το προσθέτουμε στο αυγό, και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζουμάκι που έχει ήδη βράσει ανακατεύοντας πολύ καλά… Το ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κοχλάσει και να δέσει…. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.