Συνταγές
Εύκολο και γρήγορο φαγητό με κεφτεδάκια και πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Pantelidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
1/2 κιλό κιμά,
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο,
1 αυγό,
1 χοντρή φέτα μαύρο ψωμί, βρεγμένη και στυμμένη,
λίγο ελαιόλαδο,
λίγο ξύδι,
λίγο νερό,
1 κ.γλ. κέτσαπ,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
δυόσμος,
μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωνουμε και βαζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ενωθούν τα αρώματα.
Πλαθουμε σε μεγάλα κεφτεδάκια και βαζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Ριχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω από κάθε κεφτεδάκι.
Για τις πατάτες:
Βραζουμε 1 πακετάκι πατάτες baby για δέκα λεπτα.
Τις τοποθέτητουμε σε πυρέξ, ριχνουμε ελαιόλαδο, αλατι, πιπερι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα καπνιστή και ανακάτευουμε .
Τις πάτησα ελαφρώς με ενα ποτήρι ώστε να σπάσουν.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα και τα δυο σκεύη μαζί για 30 λεπτά.
Από κάτω τα κεφτεδάκια και από πάνω τις πατάτες.
Συνόδευουμε με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
Η Συνταγή είναι από Katerina Pantelidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσια κεφτεδάκια – Μακράν ένα φαγητό ασυναγώνιστο.
Νόστιμη συνταγή από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και ενα τεταρτο χοιρινό
μισό κιλό ψωμί μπαγιατικο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμενο
1 αυγό
λίγο ξύδι
κυμινο
αλάτι και πιπέρι
Λιγο Ουζο
Εκτελεση:
Σε μπωλ βάζουμε τους δυο κιμάδες. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τ αλευρώνουμε Ζεσταίνουμε το λαδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά .
Νόστιμη συνταγή από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”