Γλυκα
Καρυδόπιτα ….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από asteratikouzina.blogspot.gr
ΥΛΙΚΑ
6 ασπράδια
6 κρόκους
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. γλ. κανέλα (σκόνη)
2 κ. γλ. γαρύφαλλο (σκόνη)
το ξύσμα και τον χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
2 σφηνάκια κονιάκ
μισή κ. γλ. Σόδα
1,5 κ. γλ. Baking powder
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1,5 φλ. τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι
Λίγο χυμό λεμονιού και το ξύσμα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Μετά στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν. Μετά προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την σόδα, το baking powder και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά
Τώρα προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πάλι με μια σπάτουλα
Τέλος με απαλές (κυκλικές από κάτω προς τα πάνω) και γρήγορες κινήσεις προσθέτω την μαρέγκα, να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ (χρησιμοποίησα οβάλ 40Χ27 εκ.) ή ένα ταψάκι, βάζουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω – κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 40 – 45 λεπτά.
Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 10 λεπτά (από την στιγμή του βρασμού) και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την σιροπιάζουμε, (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι), και αφήνουμε να το απορροφήσει. Την κόβουμε, διακοσμούμε το κάθε κομμάτι με μισό καρύδι.
Είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε!!!
Για περισσότερες εικόνες της συνταγής μπες στο asteratikouzina