Συνταγές
Το πιο ωραίο κέικ λεμονιού με γλάσο και φυστίκια Αιγίνης που έχεις ποτέ φτιάξει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από κ. Maria Baou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
240 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανιλίνη
350γρ. ζάχαρη
4 αυγά
65ml ηλιέλαιο
60γρ. βούτυρο
160ml γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
70ml χυμός λεμονιού
Για το γλάσο
200γρ. άχνη
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ για 5′ λεπτά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Βάζουμε το βούτυρο με το γάλα στα μικροκύματα ή στη φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ.
Το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 45′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Michailidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.