Συνταγές
Θαυμάσια κουλουράκια, πολύ όμορφα φτιαγμένα – μοσχοβόλισε το σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα κουλουράκια είναι 35γρ…για τις μαργαρίτες….τα 35 γρ..τα χωρίζω σε 7 μπαλάκια..περίπου 4,5 γρ. το καθένα…και τα ενώνουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!
1 βούτυρο τύπου Κερκύρας 225 γρ
225 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες άρωμα
Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
650 γρ. περίπου αλεύρι γ.χ.
20 γρ baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βούτυρο και τα αυγά να είναι εκτός ψυγείου τουλάχιστον 3 ώρες.
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη περίπου 3′ και στη συνέχεια Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το βάζουμε σ’ένα λεκανακι.
Εκεί Ρίχνουμε κοσκινισμενο το αλεύρι και το baking powder..το ζυμάρι σας να είναι μαλακό
Όταν φτιάξουμε τα σχέδια που θέλουμε τα περνάμε με πινέλο κρόκο αυγού με λίγο νεράκι μέσα.
Τα ψήνουμε στους 170!° για περίπου 30′ με αέρα
Αυτό εξαρτάται βέβαια και από τη δύναμη του φούρνου σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα ετοιμάσεις στο σπίτι σου και θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Κουλουράκια της γιαγιάς, γεμάτα τόση αγάπη και αναμνήσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ntina Kamparmaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ φυτίνη λιωμένη
3 αβγά
2,5 κούπες ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κάψουλες βανίλια, λίγο αλάτι
5 έως5 ,1/2κούπες αλεύρι
να γίνει μια ζύμη εύπλαστη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά,να μη ξεροψηθούν
Όσο κάνουμε τα κουλουράκια με το κορνέ έχουμε μια λεκάνη με καυτό νερό κάτω από το σκεύος που έχουμε τη ζύμη, για να μην παγώνει το βούτυρο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ntina Kamparmaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”