Γλυκα
Η τέλεια σοκολατίνα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 μπέικιν και 1 βανίλια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 και 1/2 ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας κακάο
λίγο φρέσκο γάλα για να το βρέξουμε
Για τις κρέμες:
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το γλάσο:
6 κουταλιές της σούπας άχνη
8 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
1 και 1/4 κουβερτούρα
Μην σας τρομάζουν τα πολλά υλικά, είναι πανεύκολη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τις κρέμες μας. Οι κρέμες είναι δύο, μία άσπρη που θα μπει στη μέση και μία καφέ για το επάνω μέρος.
Χτυπάμε με το μίξερ τη μόρφατ, το μισό ζαχαρούχο και τη βανίλια για 10 λεπτά περίπου.
Χωρίζουμε την κρέμα στη μέση. Το μισό θα είναι η άσπρη κρέμα. Την βάζουμε σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Στο δεύτερο μισό προσθέτουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο και τις 2 κουταλιές κακάο και χτυπάμε με το μίξερ, για να γίνει η καφέ κρέμα μας. Μόλις αφρατέψει τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο.
Αφού το παντεσπάνι ψηθεί και κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε στη μέση για να φτιάξουμε τους δύο πάτους της τούρτας. Έπειτα ξεκινάμε το στήσιμο.
Διαλέγουμε την πιατέλα που θα στήσουμε την τούρτα μας και τοποθετούμε τον πρώτο πάτο. Βρέχουμε το παντεσπάνι με γάλα. Ρίχνουμε την άσπρη κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω της βάζουμε τον δεύτερο πάτο. Βρέχουμε κι αυτόν με λίγο γάλα κι από πάνω ρίχνουμε την καφέ κρέμα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο.
Για το γλάσο παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε εκεί όλα τα υλικά (άχνη, γάλα, βιτάμ και κουβερτούρα) και τα αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει ή καεί. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο για να μην ζεματάει. Όταν είναθ χλιαρό, αλλά πριν κρυώσει εντελώς, βγάζουμε την τούρτα απ’το ψυγείο και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την καφέ κρέμα. Με μία σπάτουλα το απλώνουμε για να πάει παντού.
Και είμαστε έτοιμοι!!! Η τούρτα φυσικά είναι πολύ πιο νόστιμη την επόμενη μέρα, αφού τραβήξει λίγο το παντεσπάνι.