Συνταγές
Η πιο τέλεια καρυδόπιτα με κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αντώνης Βαλάντα Μπράτσου-Μαγειρικές Απολαύσεις”
Υλικά για την καρυδόπιτα
6 αβγά
1 φλυτζάνι. Ζάχαρη
1 φλυτζάνι. Καρύδια αλεσμένα
1 1/2 φλυτζάνι. Αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κουτ. γλ. Κανέλα
1/2 κουτ γλ γαρύφαλλο
1 πρέσα αλάτι
Σιρόπι
2 φλυτζάνι ζάχαρη
3 φλυτζάνι νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλα
Φλούδα από μισό λεμόνι
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη ( χωρίζουμε 100 & 100γρ)
90γρ αλεύρι
10 γρ κορν Φλάουερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4 κρίκοι αβγών
100 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
καρύδια αλεσμένα για διακόσμηση.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 3′.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθουν και ρίχνουμε και το καρύδια. Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα 30αρι ταψί ή πυρεξ και ψήνουμε στους 180° στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά.
Αφού βγει σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να ρίξουμε την κρέμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής:
Ρίχνουμε το γάλα με τα 100γρ ζάχαρη σε ένα κατσρολακι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν Φλάουερ και το αλάτι και ρίχνουμε και τα αλλά 100γρ ζάχαρη και τις βανίλιες, ρίχνουμε το μείγμα στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα ρίχνουμε και τους κροκούς χτυπημένους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει , περίπου 15′. Μόλις πήξει ρίχνουμε τα 100γρ βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τα 200 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Χτυπάμε την κρύα κρέμα στο μίξερ για 2-3′ ρίχνω την σαντιγί και ομογενοποιουμε . Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με το καρύδια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν σερβίρουμε για να σταθεί καλά η κρέμα όλη την νύχτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αντώνης Βαλάντα Μπράτσου-Μαγειρικές Απολαύσεις”