Συνταγές
Εύκολο και νόστιμο ρυζόγαλο αγαπημένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5 κούπες γάλα
1/2 κουπα ζάχαρη
2-3 βανίλιες
3/4 κούπας ρύζι γλασέ
2 κούπες νερό
Λίγο αλάτι
2 κσ κορν φλάουρ
Κανέλα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι και το ρύζι και βραζουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Μόλις το ρύζι βράσει διαλύουμε το κορν φλαουρ σε 1/2 κούπα νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρολα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε έξι μπώλ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανεύκολο tiramisu με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο Γάλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1 φλιτζάνι Nescafe κρύο
1 ποτηράκι κονιάκ
3 αυγά
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
200 γραμ μπισκότα σαβουαγιάρ
2 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Δουλεύετε στο μίξερ το Ζαχαρούχο με το χυμό λεμονιού μέχρι να σφίξει. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ενώνετε με το Ζαχαρούχο. Προσθέτετε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα καθώς και τον κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ελαφρά, Σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει, στρώνετε τα μισά μπισκότα.
Τα ραντίζετε ελαφρά με κονιάκ. Τα σκεπάζετε με m μισή κρέμα Στρώνετε τα υπόλοιπα μπισκότα, ραντίζετε με κονιάκ και Nescafe και τα σκεπάζετε με τον υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.Λίγο πριν σερβίρετε, ραντίζετε την επιφάνεια με το κακάο.
Για ένα πιο ελαφρύ τιραμισού, κάνετε μία στρώση για m βάση με τα μισά σαβουαγιάρ.
Καλή επιτυχία!!!