Συνταγές
Εξαιρετική ανοιχτή σπανακόπιτα με φοβερή εμφάνιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 κιλ αλεύρι γοχ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουτάλι ξίδι
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
2 κουτάλι βιταμ μαζί με 1 φιλτζανι λάδι τα κρατάμε για τα φύλλα όταν θα το ανοίγω
1 κουτάλι σουσάμι για το τέλος
Όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνετε ένα απαλο ζύμη το σκεπασω να ξεκουραστεί..
Για γεμίση
700 γρ σπανάκι ζιματησμμενο
5 φρέσκα κρεμιδι
2 μόνο το χλορο μέρος του πράσο
1 φιλτζανι ελεολαδο
1 κουτάλι μίγμα μαροπιπερο κύμινο
2 κουτάλι άνηθο και μαϊντανό
Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε λίγο το πράσο και τα κρεμμύδια μετά βαζουμε το σπανάκι τα αφήνουμε μέχρι να μείνει στο λαδάκι του ρίχνουμε το αλάτι και τα μυρωδικά και είναι έτοιμο για την πιτα
Την ζύμη την μοιραζουμε στα δύο και κραταμε ένα μικρό μπαλάκι για την πλεξουδα. Το κάθε ένα το άνοιγουμε φύλο το βάζουμε βουτυρο τα διπλώνουμε σε φάκελο και το άφηνουμε για 20″ στο ψυγείο μετά το άνοιγουμε στο μέγεθος του ταψί και την βαζουμε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο βάζουμε την γεμίση στο φύλλο ξανά
Για ομορφιά άνοιγουμε στο κέντρο και φτιαχνουμε σχέδιο την πλεξουδα
Στο τέλος ψήσιμο στους 220 * μέχρι να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.