Συνταγές
Δεύτερη δόση τσουρέκια, γιατί μας αρέσουν και ποτέ δεν ειναι αρκετά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Βγαίνουν πέντε κιλά περίπου!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
12 αυγά, μισό πακετο μαγια, ένα μπέικιν, 3 βανιλιες, 3κιλα αλευρι, μαχλεπι, κακουλέ, μαστίχα, χυμό και ξυσμα από ένα πορτοκαλι , 500ml.γαλα, 1κιλο ζαχαρη. 250γρ.βουτυρο, 200ml.καλαμποκελαιο.
Πιάνουμε την μαγια με ένα ποτηρι του νερου νερό χλιαρό και μια κ. σ. αλάτι, προσθετουμε λιγο αλευρι, από το ζυγισμενο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
χτυπάμε λίγο τα αυγά, και βάζω μέσα τον χυμό, βάζουμε το γάλα με την ζαχαρη σε κατσαρόλα και το ζεσταινουμε , σε ένα τηγάνι βάζουμε το βουτυρο και το λάδι να ζεσταθουν καλά.
Μόλις φουσκώσει η μαγια, βάζω όλα τα υλικά στο αλευρι, εκτός από το βουτυρο. Ζυμωνουμε να ενωθουν τα υλικά
στο τέλος προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο με το λάδι τα ενώνουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζυμη μου.
Πλαθουμε τα τσουρέκια τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά και ψήνουμε στους 160βαθμους , αέρα.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.