Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό τσιζκέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 ml. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
ζελε λεμονι ή ανανα (1 φάκελο)
κομπόστα βύσσινο
λίγη άχνη και 3 κουταλιές κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το Multi προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Φτιάχνουμε και το ζελε΄ να γίνει η συσταση του σαν μελι και προσθετουμε στην κρεμα.
Στο ζελε λεμονι προσθετουμε ενα ποτηρι ζεστο νερο κ ενα κρυο οχι τα πολυ μεγαλα ποτηρια κι οχι καλο γεματο αφηνουμε ενα δαχτυλο
Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Ρίχνουμε το υγρο απ το βαζο βυσσινο και το πήζουμε με το κορν φλαουρ και λίγη αχνη. Αφού κρυωσει το ρίχνω πάνω από την κρεμα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.