Συνταγές
Τέλεια και τα γιαπράκια και τα κολοκυθολούλουδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κολοκυθακια τριμμενα
Κρεμμυδακια φρεσκα και ενα ξερο
Μαιντανο
Ανηθο
Δυοσμο
Μαρούλι
Ρυζι
Ελαιόλαδο
Αλατι πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθακια κοβουμε το μαρουλι κι ολα τα μυρωδικα αλατίζουμε και σουρώνουμε να φυγουν τα υγρα
Ριχνουμε ελαιολαδο αλατι πιπερι και το ρυζι.Ανεκατευουμε καλα και γεμίζουμε.
Στην κατσαρολα βαζουμε ενα πιατο απο πανω για βαρος συμπληρωνουμε νερακι και λαδι και σιγοβραζουμε
* Φυσικα βαζουμε μαρουλι ψιλοκομενο ν αφρατεψει η γεμιση
** μαζεύουμε πρωί πρωί γιατί τότε είναι ανοιχτοί και τους βουτάμε στο νερό να τους πλένουμε και μετά γυρίζουμε καπάκι πάνω σε πετσέτα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχο και πετύχημενο γλυκό του κουταλιού πράσινο κολοκυθάκι
Συνταγή κ. Eleni Koutrintze, Υλοποίηση κ.Δάφνη Λεμονάκη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξύνουμε το κολοκύθι απ’εξω με το πιλερ και το κόβουμε φέτες στρογγυλές περίπου ενα δάχτυλο.
Αφαιρουμε την ψίχα από το κέντρο και μένει ένας κρίκος…κάθε κολοκύθι βγάζει…18-22 κομμάτια.
Βάζουμε τους κρίκους σε ασβεστόνερο για 8 ώρες…μετά τους πλένουμε πολύ καλά και τους ζεματίζουμε δυο νερά με ένα κουτί γλ ξινό κάθε φορά.
Μετά το πρώτο ζεμάτισμα κόβουμε κάθε κρίκο στην άκρη και τον τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε όλα σε πετσέτα να απορροφήσει τα νερά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε ένα κιλό ζάχαρη με 2,5 ποτήρια νερό …μια πρέζα αλάτι ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα…και μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις και κλείνουμε την κουζίνα.
Την επόμενη μέρα ξαναδένουμε το γλυκό αφού βάλουμε λίγο ξινό προς το τέλος.
Συνταγή κ. Eleni Koutrintze, Υλοποίηση κ.Δάφνη Λεμονάκη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.