Συνταγές
Γιουβετσάκι τέλειο με κριθαράκι ολικής!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πραγματικά πολύ νόστιμο γιουβέτσι με κριθαράκι που θα το κατά ευχαριστηθείς!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
600γρ. μοσχαράκι για γιουβέτσι κομμένο ανάλογα (από τον χασάπη μου)
100γρ κριθαράκι ολικής
1 ώριμη ντομάτα
Ελαιόλαδο
1κυβο βοδινού
1 κρεμμύδι
1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
1πρεζα μοσχοκάρυδο
7 γαρύφαλλα ολόκληρα
1 πρεζα κουρκουμα
1 πρεζα πάπρικα γλυκιά
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζω το κρέας με νερό, και μόλις πάρει βράσει το σουρώνω και πετάω το νερό. Βάζω το κρέας στην χύτρα με λίγο λάδι αν θέλω, και βράζω το κρέας στον ανάλογο χρόνο.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 -200 βαθμούς στον αέρα, πολτοποιώ την ντομάτα στο μπλέντερ, έχοντας προσθέσει μέσα τον κουρκουμα, την πάπρικα, και το μοσχοκάρυδο, μεταφέρω την σάλτσα στο ταψί, βάζω το ξύλο κανέλας, το κρεμμύδι ολόκληρο με τα γαρύφαλλα καρφωμένα επάνω,( το βγάζω όταν γίνει το φαΐ και το πετάω, το ίδιο και με το ξύλο κανέλας), τον κύβο, το ελαιόλαδο, προσθέτω ½ λίτρο ζεστό νερό.
Έπειτα, ανοίγω την χύτρα, βγάζω το κρέας από μέσα και το μεταφέρω στο ταψί. Μετράω αλλο1/2 λίτρο από το ζουμί που έβρασε το κρέας,( αν θέλω το σουρώνω), στο ταψί και αυτό, ρίχνω και το κριθαράκι γύρω τριγύρω, αποφεύγοντας να πέσει πάνω στο κρέας, ανακατεύω προσεκτικά, και ψήνω στον φούρνο, μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να μελώσει το γιουβέτσι, με το που θα πάρει βράσει, θα μετρήσουμε ακριβώς 10’ και θα σβήσουμε τον φούρνο μας.
Το γιουβέτσι με κριθαράκι είναι έτοιμο για κατανάλωση! Καλή απόλαυση!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρησε την δική σου νόστιμη συνταγή πατώντας εδώ!