Συνταγές
Γιουβαρλάκια με λαχανοντολμάδες μαζί, βρασμένα με πράσο, πιπεριά κόκκινη, καρότο, σελερυ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για 500 γρμ κιμά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, η στο μουλτι, μισή τριφτη ντομάτα , μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο, αλατοπιπερο, μισή κούπα ρύζι γκλασε και 1 κουταλιά της σούπας ρύζι μπασμάτι, 1 σφηνακι ελαιόλαδο. 1 ασπράδι αυγού. Ζυμωνουμε καλλά.
Φτιάχνουμε λίγα γιουβαρλάκια τά οποία τά κυλάμε μέσα σέ αλεύρι γοχ και τά στρώνουμε στην κατσαρόλα με μισή κούπα ελαιόλαδο από κάτω. Γεμίζουμε και λίγους λαχανοντολμάδες όπου είχα ζωματισει λίγα φύλλα.
Αφού τά στρώσουμε όλα στην κατσαρόλα, βάζουμε μπρος την φωτιά και όταν ακούμε ότι τσιτσιριζουν, ρίχνουμε νερό καυτό από το βραστηρα μέχρι να τά καλυψουμε όλα.
Σέ 15′ προσθέτουμε τά λαχανικά μου όπου τα έχουμε έτοιμα σέ πιάτο. Δηλαδή, μισό πράσο, ,1 καρότο , μισή ντομάτα , μισή πιπεριά Φλωρίνης, 1 κλωναρακι σελερυ, 1 κρεμυδακι φρέσκο όλα σέ κομματάκια. Χαμηλώνουμε σέ μέτρια φωτιά τώρα και βράζουμε όλα μαζί για 50′ παρέα με μισό λεμόνι μέσα όπου στο τέλος τό αφαιρουμε . Μόνο να είναι ακερωτο.
Πιπεροτυροπιτα..
Υλικά
Για το φύλλο
2 κούπες αλεύρι, η 1 κούπα φαρίνα κόκκινη ή άλλη κούπα αλεύρι γοχ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνακι ελαιόλαδο
Μια τσιμπια αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και νερό σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια όμως. Αφήνουμε για 20′ να ξεκουραστεί, ύστερα την χωρίζουμε σέ 4 μπαλιτσες. Κάθε μπαλιτσα την ανοίγουμε λίγο στα χέρια με ενδιάμεσα από λίγο σπορελαιο αλειμμένα. Ύστερα όπως τα έχουμε στην σειρά τό ένα επάνω στο άλλο, τά κόβουμε στα 4 κομμάτια.
Τά ενωνουμε και ανοίγουμε δύο φύλλα με αλεύρι στο πάγκο. Βάζουμε το ένα από κάτω με στρωμένο αντικολλητικό χαρτί βρεγμένο στο ταψί. Ύστερα όλη την γέμιση και από πάνω τό δεύτερο φύλλο σάν τσαλακωτο το βαζουμε . Ψήνουμε την πίτα μας για 45′ αεροθερμο φούρνο στους 180 και αναλόγως τόν κάθε φούρνο για 30 αρι ταψακι.
Για την γέμιση
100 γρμ τυρί φέτα με 12%λιπαρα,
100 γρμ ανθότυρο
3 φέτες τυρί τού τοστ τρικαλινό λάιτ κασέρι κομμένο σε λωρίδες,
1 σφηνακι κεφίρ ή 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 αυγό
6 πιπερακια μικρά, κόκκινα κίτρινα πορτοκαλί σέ μικρά φετακια κομμένα, μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισή ντομάτα ψιλοκομμένη, μαυροπιπερο, μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι ψιλό,2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μεγάλες πιπεριές άμα δεν βρούμε τίς μικρουλες απλά από μισή πιπεριά σέ κάθε χρώμα. Όχι όμως πράσινη διότι πικρίζει μέσα στην πίτα .
Από πάνω στο φύλλο λίγα κομματάκια βουτυρακι φυτικό φυτινη.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.