Συνταγές
Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, έξτρα μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν μπορείς να φας, νόστιμα, γρήγορα, μεσογειακά και οικονομικά!
Τρίβουμε κολοκύθια, στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια λεκάνη, με λίγο αλατάκι, να βγάλουν τα υγρά τους. (Περίπου 1 κιλό και λιγότερο)
Τα στίβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη στην οποία τρίβουμε με τα χέρια μας μισό κιλό ή παραπάνω τυρί φέτα, ψιλοκομμένα στο μούλτι, δύο ξερά κρεμμύδια, μια με δύο σκελίδες σκόρδο, μπόλικο δυόσμο, λίγο μαϊντανό και αρκετό άνηθο, τρία αυγά, αλατάκι λίγο, πιπεράκι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει, για να πάρει το αλεύρι τα υγρά, χωρίς όμως να γίνει σφιχτή η ζύμη και δύο μπέϊκιν πάουντερ.
Η όλη συνταγή, μου στοίχισε περίπου 10 €. Ζυμώνουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας καλά, έχουμε στο τηγάνι μας σπορέλαιο, να έχει κάψει πολύ καλά, για να μην τραβήξουν λάδι οι κεφτέδες μας και όταν αχνίζει
ξεκινάμε, βάζοντας μια κουταλιά γέμισης, μέσα σε ένα πιάτο μεγάλο και βαθύ, που έχουμε βάλει αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την σκεπάζουμε με αλεύρι και πλάθουμε έναν έναν τους κεφτέδες μας, λίγο πλακέ όμως, για να μας ψηθούν καλά μέσα.
Το μπέϊκιν πάουντερ, θα τους βοηθήσει να φουσκώσουν και να γίνουν αφράτοι. Περίπου βγαίνουν, μια μεγάλη πιατέλα κολοκυθοκεφτέδες. Η γειτονιά, θα μοσχοβολήσει, εκτός από το σπιτικό μας και θα φάμε ένα πεντανόστιμο φαγητό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Μπορείτε να τους συνοδεύετε, με τζατζίκι ή οποιοδήποτε ντιπ γιαουρτιού, που εσείς επιθυμείτε. Εγώ προσωπικά, τους λατρεύω!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.