Συνταγές
Αφράτα, πεντανόστιμα και…. στριφτά ντόνατς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
250ml χλιαρό νερό (1 κούπα)
6 γρ ξηρή μαγιά (2 κ.γ)
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ (3 και ¼ κούπες)
5 γρ αλάτι (1 κ.γ)
4 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (45γρ)
3 κούπες σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε το αυγό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο να ενωθεί και ζυμώνουμε για 7 λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο ή με το μίξερ μας.
Λαδώνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε την ζύμη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας. Ανοίγουμε την ζύμη και με την βοήθεια της ροδέλας που κόβουμε την πίτσα κόβουμε χοντρούτσικα μπαστουνάκια.
Τα στρίβουμε και πατάμε την άκρη να κλείσουν καλά ώστε μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν καλά σε ηλιέλαιο και τα περνάμε από την ζάχαρη ώστε να κολλήσει καλά επάνω.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.