Συνταγές
Απίθανη χορτόπιτα με τυρί φετα και σούπερ τραγανό σπιτικό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Σε μικρό ταψάκι και βγάζουμε οχτώ φύλλα 4κάτω και 4πάνω αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω. Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι γεμίσει και συνεχίσουμε μετά με φύλλο λάδι φύλλο λάδι και όσο μας πάρει.
Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση) κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Για τη γέμιση
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι το άνηθο και για λίγο προσθέτουμε το σπανάκι τα ζοχιά και Τα βλήτα ελαφρώς να μαραθούν και στο τέλος βάζουμε αλάτι μαύρο πιπέρι και δυόσμο.
Τα αφήνουμε στην άκρη και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε τη φέτα τυρί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”