Συνταγές
Έτοιμη και η χορτόπιτα με ήμερα και άγρια χόρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 μπρίκι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι γοχ τόσο όσο να πάρουμε μια ζύμη πού να κολλάει ελαφρώς στα χέρια..
Και ελαιόλαδο γύρω στην 1 κούπα..
Για την γέμιση
Χόρτα διάφορα.
Όπως τζοχος, γαλατσίδα, λαπατο, καυκαληθρες, πολυνευρο, αντίδι, μαϊντανό, μάραθο, άνηθο, πετρουχακι πού βγαίνει μέσα από τα βράχια, αγριοκαροτο, αγριομαρουλο, ραδίκι, γύρω στο 1 τέταρτο τυρί φέτα , και πάλι ελαιόλαδο κατά βούληση και αλατακι, λίγο δυόσμο. Ξερό κρεμμύδι
Εκτελεση:
Όλα τα χόρτα τά κόβω σέ κομματάκια
τα σωταρω για 10′ με ελάχιστο νεράκι. Ύστερα τά βάζω στο σουρωτηρι. Ύστερα τά βάζω στην κατσαρόλα πάλι αφού λίγο να κρυώσουν.
Ξέχασα να σας πω και γύρω στην 1 κούπα ψιλοκομμένη κολοκύθα πορτοκαλί. Εκεί ρίχνω το τυρί φέτα και αλατακι.
Καθώς και μπωλικο ελαιόλαδο.
Τώρα αφού άφησα την ζύμη σχεδόν 2 μισυ ώρες να ανέβει, χωρίζω την ζύμη στα δύο. Με το μεγαλύτερο κομμάτι από κάτω. Εδώ θέλει λίγο μαγκιά που λένε. Την ανοίγω σιγά σιγά με τά χέρια με την βοήθεια του λαδιού.
Ρίχνω όλη την γέμιση, γυρίζω τά πλαϊνά, προς τα μέσα, φτιάχνω καί τό άλλο φύλο ανοίγοντας σέ ένα ταψί και το ρίχνω επάνω στην γέμιση. Ανοίγω και άλλο σιγά σιγά σιγά με τα χέρια και το λάδι για να γλιστράει.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 150-170 αεροθερμο φούρνο για 35-40′.
Στα πρώτα 10′ την κόβω με το μαχαίρι τής πίτσας και ύστερα συνεχίζω το ψήσιμο.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.